Fietscampagne in Utrecht
De ChristenUnie heeft in de afgelopen week 6 fietstochten georganiseerd in de provincie Utrecht. Hier ziet u het videofragment van RTV-Utrecht en een kort verslag van de plaatsen die werden bezocht.
Dit videofragment is een gedeelte van de uitzending U Vandaag - vr 6 maart 2015, 17:00 uur. Het fragment is gebruikt met toestemming van RTV Utrecht. Klik hier voor de volledige U Vandaag uitzending.
ChristenUnie fietst door de regio
De ChristenUnie heeft van 28 februari tot 6 maart zes unieke politieke fietstochten gemaakt, waarbij alle Utrechtse gemeenten zijn bezocht. Het Utrechtse Statenlid Kees de Heer was hierbij de organisator en gids en vertelde onderweg over actuele politieke kwesties en over bezienswaardigheden langs de route. Ook de kandidaten voor de Eerste Kamer, Provinciale Staten en het waterschapsbestuur fietsten verschillende etappes mee. De kandidaten lanceerden overal actiepunten en haalden aandachtspunten op bij boeren, burgers, politici en belangengroepen. Deze tochten hebben een rijkdom aan contacten en aandachtspunten opgeleverd, die nodig zijn in het politieke werk in Provinciale Staten en de waterschappen! Fietstour dag 1 op zaterdag 28 februari 2015 (stad Utrecht, Bunnik, Houten, Zeist, Soest en De Bilt)De fietstour op dag 1 begon op het provinciehuis, met een presentatie over het NMU-project ‘Gezond op weg’. In Bunnik stopte de karavaan bij Huis Rhijnauwen en de oude dorpskerk. In Houten flyerden de kandidaten op Het Rond. De route voerde via Slot Zeist en de Vliegbasis Soesterberg. In De Bilt werd het gezelschap ontvangen in de oranjerie van Landgoed Eyckenstein.
Fietstour dag 2 op maandag 2 maart 2015 (Eemland: Amersfoort, Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten)Op dag twee begin de fietstour in de binnenstad van Amersfoort, waar Wandelnet een presentatie gaf over de verbetering van het wandelroutenetwerk. In Soest stopte de karavaan bij molen de Windhond, voor een presentatie van de Vrienden van de Soester Eng. In Baarn passeerden de fietsers Paleis Soestdijk en Kasteel Groeneveld. Bij de haven van Eemnes kregen de fietsers van de Historische Kring Eemnes een korte fietsexcursie.
Fietstour dag 3 op dinsdag 3 maart 2015 (gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede)Op dag 3 begon de tocht op het NS-station Driebergen – Zeist, met een gedachtenwisseling over de herinrichting van het stationsgebied. De fietsers bezochten zowel Museum Huis Doorn als Museum Dorestad om te horen wat de gevolgen zijn van de forse bezuinigingen op cultuurgebied. In Doorn stopte het gezelschap bij ‘De Paardenhoeve’ van de familie Overvest, waar schoolklassen ervaren hoe het toegaat op een boerderij. In Leersum bezochten de fietsers kasteel Broekhuizen en in Amerongen bekeken ze kasteel Amerongen. De fietstocht eindigde in Driebergen, waar kasteel Sterkenburg van binnen en van buiten werd bewonderd.
Fietstour dag 4 op woensdag 4 maart 2015 (Lopikerwaard: de gemeenten Nieuwegein, Vianen, Lopik, Oudewater, Montfoort en IJsselstein)Op dag vier begon de tour in Nieuwegein, met een presentatie op Fort Vreeswijk over de toekomst van het museum. Daarna voeren de fietsers op en neer naar Vianen, waar de noodzaak voor het behoud van de oude boogbrug werd onderstreept. Het gezelschap fietste met forse tegenwind naar Lopik, waar het inloophuis werd bezichtigd. De provinciale verkiezingen gaan gepaard met waterschapsverkiezingen en daarom fietsten de kandidaten door naar Schoonhoven, dat gedeeltelijk onder het Hoogheemreedschap de Stichtse Rijnlanden valt. Op woensdagmiddag doorkruisten de fietsers Polsbroek, Oudewater, Montfoort en IJsselstein. Bij de Heksenwaag kregen de kandidaten een korte presentatie over de Oude Hollandse Waterlinie. In het stadskantoor van Montfoort werden de kandidaten bijgepraat door de wethouder en raadsfractie van de ChristenUnie. De fietstour eindigde in Museum IJsselstein, met een presentatie over de ontwikkelingen in de wereld van kunst en cultuur.
Fietstour dag 5 op donderdag 5 maart 2015 (Gelderse Vallei: de gemeenten Veenendaal, Renswoude, Woudenberg, Leusden en Rhenen)Op dag vijf begonnen de fietsers in het Cultuurhuis van Veenendaal, waar het gezelschap een kijkje nam bij het voormalige kantoor van de Wol- en Kousenfabriek Hollandia. De tweede stop was op het gemeentehuis van Renswoude, waarna Kasteel Renswoude werd bewonderd. In Scherpenzeel werd het gezelschap ontvangen op Huis Scherpenzeel, met een presentatie over de gebiedscoöperatie O-GEN. In Leusden werden de fietsers opgewacht bij de hopschuur van Den Treek, met een presentatie van een van de commissarissen van het landgoed. Het gezelschap fietste naar het gemeentehuis van Woudenberg en werd rondgeleid in het nieuwe Cultuurhuis. De fietstocht eindigde in Rhenen, waar de politici werden bijgepraat over de restauratie van de Cuneratoren.
Fietstour dag 6 op vrijdag 6 maart 2015 (De Venen: de gemeenten Woerden, De Ronde Venen en Stichtse Vecht)Op dag zes begon de tocht in de binnenstad van Woerden, waar het gezelschap een kijkje nam in de Groene Hart Winkel in bibliotheek De Beuk. De tweede stop was in Kanis, waar het aqua-aquaduct in de Maalvliet werd bewonderd. In de Ronde Venen werden de fietsers ontvangen op het gemeentehuis in Mijdrecht, waar meteen het pand met de gekoppelde klokgevels werd bekeken. Daarna peddelden de kandidaten via Waverveen en Vinkeveen naar Baambrugge. In Museum de Ronde Venen kregen de politici uitleg over de veensteekmachine en over alle recente ontwikkelingen rond de legakkers in de Vinkeveense plassen. In Maarssen werden de fietsers ontvangen op landgoed Doornburgh, voor een presentatie van retraitecentrum De Spil en de Priorij Emmaus. De fietstocht eindigde bij Kasteel de Haar, waar de politici door Natuurmonumenten werden bijgepraat over de aanleg van het nieuwe kasteelbos en alle ontwikkelingen rond nieuwe recreatiegebieden aan de westzijde van de stad Utrecht.
Reacties op 'Fietscampagne in Utrecht'
Geen berichten gevonden
Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.